Meisje (12) bevalt ineens van gezond kind, stiefbroer (14) is de vader

Een meisje van twaalf jaar is eerder deze maand in Australië plotseling bevallen van een kind. Het meisje wist zelf niet dat ze zwanger was. Deze week bleek dat het kind op elfjarige leeftijd werd bezwangerd door haar veertienjarige stiefbroer.

Nadat de bevalling bij het meisje thuis op gang kwam, werd het meisje overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze van een gezond kind beviel. Het meisje en haar stiefbroer wonen allebei nog bij hun ouders thuis in de stad Perth.

Het lokale ministerie van Gezondheid laat weten dat het samenwerkt met de politie en sociale diensten om het welzijn van de drie kinderen te beschermen en wil uit respect voor de privacy van de betrokkenen geen verder commentaar leveren.

In het westen van Australië hebben de afgelopen twee jaar minder dan vijf meisjes onder de dertien een kind gebaard. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Gezondheidszorg in dat deel van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*