Echtpaar (89) overlijdt seconden na elkaar in hetzelfde bed

De Vlaamse Jos Claes en zijn vrouw Gusta Schoovaerts zijn een paar seconden na elkaar overleden. Ze waren allebei 89. ,,De huisarts kon niet zeggen wie als eerste overleed. Het gebeurde zo snel’’, vertelt hun zoon Geert.

De gezondheid van het koppel ging al maanden achteruit, maar in de laatste twee weken voor hun dood, ging het in rap tempo bergafwaarts.

Volgens psycholoog en rouwexpert Manu Keirse kunnen mensen echt sterven van verdriet. Medici noemen het het gebrokenhartsyndroom. Keirse: ,,Zelf ken ik een man wiens ouders vlak na elkaar overleden. De moeder stierf nadat ze de ambulance had gebeld voor zijn stervende vader. Als de ene partner weet dat de ander dood is of er erg slecht aan toe is, kan die overmand worden door emoties. Dat heeft ook op het lichaam een heel grote impact.’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*