Aantal slachtoffers Nieuw-Beijerland opgelopen tot zes doden en zeven gewonden

Bij het voorval met een vrachtwagen die inreed op een buurtbarbecue zaterdagavond in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland, zijn zes doden gevallen. Zeven anderen raakten gewond, waarvan één iemand in kritieke toestand is, meldt de politie.

Volgens Rijnmond heeft de politie zestien rechercheurs op de zaak gezet. De chauffeur van de vrachtwagen reed zaterdag met een nog onbekende reden van een dijk in Nieuw-Beijerland. Hij kwam terecht op een lager gelegen plaats waar op dat moment een barbecue plaatsvond van een lokale ijsclub, meldde de regionale omroep eerder.

De vrachtwagenchauffeur had op het moment van het ongeluk geen alcohol gedronkenHet gaat om een man van 46 jaar uit Spanje. De man is zaterdagavond direct na het drama aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Hij is zelf niet gewond geraakt.

 Volg de nasleep van dit ongeval en ander nieuws uit de gemeente Hoeksche WaardKrijg een melding bij nieuwe ontwikkelingen

Drie doden kwamen uit dezelfde familie

De politie bevestigt dat drie van de dodelijke slachtoffers uit één familie komen, zoals volgens de regionale zender Rijnmond zondagmorgen bekend was gemaakt in de Bethelkerk in Oud-Beijerland. Het zou gaan om een moeder, een zoon en een acht maanden zwangere schoondochter. De politie meldt verder dat de slachtoffers drie mannen en drie vrouwen zijn van tussen de 28 en 75 jaar. De zeven mensen die gewond zijn geraakt, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrachtwagen die inreed op het buurtfeest, is afgelopen nacht weggehaald. Dat meldde een verslaggever ter plaatse eerder vandaag. De plek van het incident is afgedekt met blauw zeil.

Na het incident waren al snel hulpdiensten aanwezig. Er zijn traumahelikopters, brandweer en ambulances ingezet. Op de plaats van het voorval op de Zuidzijdsedijk is zaterdag direct een zogenoemd plaats delict ingericht. Er werd onder meer sporenonderzoek gedaan naar de toedracht van het incident, liet de politie weten.

De werkgever van de chauffeur, het Spaanse bedrijf El Mosca, zei tegen de krant La Verdad uit Murcia dat de chauffeur moest uitwijken voor een bestelwagen en daardoor van de dijk reed. “Dat verhaal hebben we inderdaad gehoord”, zegt een woordvoerder van de politie. Zij zegt dat de bestuurder van de bestelbus gehoor heeft gegeven aan de oproep zich te melden en dat inmiddels met deze persoon is gesproken als getuige.

“We nemen het mee in het onderzoek”, aldus de woordvoerder. Volgens haar houdt de politie nog verschillende scenario’s open.

Burgemeester na drama in Nieuw-Beijerland: Iedereen is geschokt

Burgemeester na drama in Nieuw-Beijerland: Iedereen is geschokt

Verslagenheid en groot verdriet

Er heerst grote verslagenheid in Nieuw-Beijerland. Charlie Aptroot, burgemeester van gemeente Hoeksche Waard, waartoe Nieuw-Beijerland behoort, was gisteravond op de plek van het incident. Hij liet weten: “Het is enorm schrikken, en vooral: wat een leed. Mensen zijn heel erg geshockeerd en vooral heel erg bezorgd. Het is echt heel heftig, het komt hard binnen, zeker in een hechte gemeenschap zoals hier in in Nieuw-Beijerland.”

Volgens een woordvoerder van de politie heeft het drama de gemeenschap diep getroffen. Voor de aanwezigen op de barbecue, andere ooggetuigen en omwonenden is opvang geregeld door de gemeente, liet de politie eerder weten.

Slachtofferhulp Nederland was gisteren direct na het voorval aanwezig in Nieuw-Beijerland, zegt een woordvoerder zondag tegen NU.nl. “Mensen waren vooral in shock. Daardoor hebben collega’s eerst verhalen van omstanders aangehoord en gegevens genoteerd voor latere nazorg.” Hoeveel mensen tot nu toe geholpen zijn, kon ze niet zeggen.

Ook premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben inmiddels gereageerd. “Verschrikkelijk nieuws”, noemde Rutte het. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden van dit vreselijke drama.”

Het koninklijk paar noemt het “een onvoorstelbaar verdriet binnen de hechte gemeenschap”. Ook schrijven ze: “De getroffen families zijn in onze gedachten en de gewonden wensen wij kracht toe naar een zo goed mogelijk herstel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*