Oplichting bij coronanummer: GGD’er vraagt geld voor gratis test

Een medewerker van het nationale coronanummer heeft de afgelopen tijd geprobeerd geld af te troggelen van mensen die een gratis coronatest wilden doen. De Rotterdammer vroeg aan 85 mensen die belden voor een testafspraak om eerst te betalen. ,,Vreselijk dat een collega dit doet’’, reageert een woordvoerder van de GGD.

Bram Verbrugge 09-09-20, 21:26 Laatste update: 22:04

  • De 24-jarige Rotterdammer is dinsdagavond aangehouden, nadat het fraudeteam van de GGD lucht kreeg van de zaak en aangifte deed. ,,Het is absoluut een gratis test’’, benadrukt de woordvoerder van de GGD nog maar eens. ,,Maar onder valse voorwendselen probeerde deze medewerker geld te vragen voor de test. Er zijn zo’n 85 mensen benaderd. Hoeveel er op de oplichting zijn ingegaan, kan ik niet vertellen.’’

De GGD is bezig om alle slachtoffers op te sporen. Hoe lang het precies gaande was en hoeveel geld er is buitgemaakt wordt nog onderzocht. Ook wordt nog gekeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Vanuit huis

Zo’n 2100 medewerkers van het callcentrum van de GGD werken vanuit huis om Nederlanders te woord te staan op het nationale coronanummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*