CBR: lesauto zeven minuten luchten en geen rijexamen voor reizigers naar risicogebied

Vakantiegangers die in een risicogebied zijn geweest, mogen geen rijexamen doen en ook niet naar het CBR komen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Erik Kouwenhoven 16-08-20, 08:00 Laatste update: 09:59

 

Personen die recentelijk zijn afgereisd naar een risicogebied, mogen geen rijexamen doen en ook niet naar het CBR komen. De regeling geldt voor personen die minder dan twee weken voor een examen, cursus, toets of rijtest zijn teruggekomen uit een gebied met code oranje.

Voor kandidaten die het CBR op de hoogte brengen van hun vakantieplannen, wordt het examen uitgesteld. Ook is het CBR taboe voor opleiders en deelnemers aan een opleiding. Als de omstandigheden er aanleiding voor geven, treft het CBR per examenlocatie aanvullende maatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondkapje in een examencentrum.

Ook moet voor ieder examen de lesauto zeven minuten lang worden gelucht door ramen en/of portieren open te laten staan. Er mogen dan geen mensen in het voertuig zitten. Als het examenvoertuig niet goed gelucht is, kan de examinator besluiten om het examen niet door te laten gaan. Door de coronacrisis zijn in heel Europa rijbewijzen zeven maanden langer geldig. Die periode gaat in op de datum waarop het rijbewijs verloopt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*