Grens met België tot en met 8 juni dicht voor niet-essentiële reizen

De kogel is door de kerk: elke niet-essentiële reis naar België en vanuit België naar het buitenland blijft verboden tot en met 8 juni 2020. Het Belgische conoracrisiscentrum heeft dit bekend gemaakt in een lijvig document met coronamaatregelen die maandag ingaan.

Harmen van der Werf 03-05-20, 07:15 Laatste update: 07:46

Wel zijn er tal van uitzonderingen op het reisverbod naar het buitenland. Zo is woon-werkverkeer altijd toegestaan geweest sinds België 20 maart grensovergangen sloot en elders controles invoerde. Andere redenen voor Belgen om de grens te mogen passeren zijn onder meer medische zorg, dierenverzorging en verplaatsingen naar een partner die niet onder hetzelfde dak woont.

Winkelen over de grens blijft taboe, net als bijvoorbeeld vakantie. Een weekendje naar de Ardennen zit er dus voor Nederlanders tot en met 8 juni zeker niet in. Hetzelfde geldt voor Nederlanders die in België willen tanken.

Schoolbezoek

Een nieuwe uitzondering komt er als de scholen in België vanaf 18 mei weer mondjesmaat openen. Honderden kinderen en jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen, Limburg en Noord-Brabant volgen onderwijs over de grens. Zij mogen ongehinderd naar en van school reizen als de lessen worden hervat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*