Britse premier Boris Johnson positief getest op coronavirus

De Britse premier Boris Johnson is positief getest op het coronavirus. Dat meldt de premier zelf op Twitter. Gisteren werd bekend dat ook Prins Charles positief is bevonden.

Bonne Kerstens 27-03-20, 12:21 Laatste update: 12:57
38
1
In een filmpje op zijn twitteraccount meldt Johnson dat hij sinds 24 uur symptomen vertoont. Hij heeft een hoestje en een verhoogde temperatuur, zo zegt hij zelf. De premier zit de komende 14 dagen in thuisquarantaine.

Lees ook
LIVE | Politiemedewerker verdacht van verduisteren handgel en ABN AMRO voorspelt dreun voor economie
LIVE | Politiemedewerker verdacht van verduisteren handgel en ABN AMRO voorspelt dreun voor economie
Lees meer
Joost (56) was ‘patiënt nul’ en doet nu één keer zijn verhaal
PREMIUM
Joost (56) was ‘patiënt nul’ en doet nu één keer zijn verhaal
Lees meer
Johnson laat weten dat hij zijn werkzaamheden vanuit huis onverstoord voort zal zetten. Dat is volgens de premier mogelijk dankzij de ‘betoverende moderne technologie’. Johnson heeft de test afgenomen in zijn ambtswoning.

In de videoboodschap op Twitter bedankt hij alle hulpverleners en medici die zich inzetten tegen de verspreiding van corona ,,Het was heel bijzonder om op deze manier onderdeel uit te maken van het coronaproces.” Ook de politie, de leraren en alle overige hulpverleners worden geprezen voor hun inzet in de coronacrisis. De premier eindigt zijn videoboodschap met de mededeling: ‘Samen gaan we dit verslaan’.

Het is nog niet bekend waar de premier het virus heeft opgelopen. Ook is er nog niet gecommuniceerd over eventuele quarantaine van ministers en medewerkers die veel met Johnson samenwerken.

Samen gaan we dit verslaan
Boris Johnson
Prins Charles
Eerder deze week werd bekend dat ook Prins Charles positief is getest op het virus. Direct na de diagnose besloten Charles en Camilla in quarantaine te gaan. Volgens Buckingham Palace gaat het naar omstandigheden goed met de prins. ,,Hij is de afgelopen dagen vanuit huis aan het werk gegaan, zoals gewoonlijk.” Hoe de prins besmet raakte, is niet duidelijk. ,,Hij heeft in de afgelopen weken veel ontmoetingen gehad in het kader van zijn publieke rol.”

Zijn moeder, Queen Elizabeth, heeft geen klachten, liet Buckingham Palace weten. De 93-jarige vorstin zag haar oudste zoon in de ochtend van 12 maart voor het laatst, meldde het paleis. ,,Ze houdt zich aan alle adviezen die worden voorgeschreven wat betreft haar gezondheid.”

In Groot-Brittannië zijn tot nu toe 11.600 mensen positief getest, meldt de BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*