Belastingdienst plant huisbezoek toeslagouder nog voor Kerstmis

De Belastingdienst ronselt in allerijl medewerkers die nog voor de kerst op huisbezoek kunnen gaan bij 300 slachtoffers van de toeslagenaffaire. Zij moeten op last van minister Wopke Hoekstra (Financiën) persoonlijk controleren of de beloofde schadevergoeding daadwerkelijk op hun rekening is gestort.

In een interne mail die in handen is van deze krant wordt gevraagd te inventariseren welke medewerkers zaterdag, maandag en dinsdag beschikbaar zijn om huisbezoeken af te leggen. Het is de bedoeling dat er duo’s worden gevormd die elk één bezoek afleggen en daarbij nagaan of uitbetaling van de schadevergoeding heeft plaatsgevonden.

Het is overigens de vraag of uiteindelijk alle 300 ouders worden bezocht. Zij zullen worden gebeld, stelt een woordvoerder. Dat gebeurt altijd eerst. Een ander scenario is dat vervolgens wordt nagegaan of het geld inderdaad op de rekening staat. Alleen bij ouders bij wie dat niet het geval is volgt daarna een bezoek.

Minister Hoekstra meldde eerder vandaag nog dat niet alle gedupeerde ouders voor de kerst hun beloofde compensatie van de Belastingdienst uitbetaald zullen krijgen. De dienst blijkt niet van alle ouders een actueel rekeningnummer te hebben. Ook zouden sommige ouders niet meer in Nederland wonen. Het gaat in totaal om een tiental ouders. Dinsdag wordt de Kamer nog geïnformeerd over de resultaten van de actie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*