Vermiste koe Jacoba na zes dagen gevonden in sloot: ‘Ongelooflijk dat ze nog leeft’

De Zeeuwse koe Jacoba is terecht. Ze was zes dagen vermist. ,,De vinders belden hier aan en zeiden: we hebben een koe in de sloot gevonden”, vertelt Nelianne Janse van de boerderij. ,,Ongelooflijk dat ze nog leeft. Ze was heel blij om ons te zien en staat nu te loeien in de stal.”

Na zes dagen zoeken is koe Jacoba donderdagmorgen door medewerkers van een gemeentebedrijf gevonden. Ze raakte vorige week vrijdag vermist toen de 111 koeien van boerderij Den Doel in Zeeland voor het eerst naar buiten mochten. Veel buurtbewoners zochten mee naar het dier. ,,We willen iedereen bedanken die heeft helpen zoeken. We kregen zelfs telefoontjes van mensen die dachten dat ze een koe in het kanaal hadden zien drijven.” Dat bleek gelukkig niet het geval. ,,Uiteindelijk is ze gevonden door medewerkers die aan het werk waren bij de sloot.”

Knuffelen

Jacoba maakt het naar omstandigheden goed.  ,,Ongelooflijk dat ze nog leeft. Ze was heel blij om ons te zien en staat nu te loeien in de stal. Ze wilde meteen met ons knuffelen. Het is nog wel de vraag of ze ook weer meteen melk kan geven. Maar het belangrijkste is, is dat ze terug is. We zijn zo ontzettend opgelucht”, vertelt Janse. ,,En toch vreemd dat ze in de sloot is gevonden, want we hebben daar ook gezocht. Maar ze zat blijkbaar verscholen achter de bosjes. We hebben haar ook niet horen brullen, terwijl het vlakbij onze boerderij is.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*