Bayern München overklast Eintracht Frankfurt in Duitse Supercup

Bayern München verloor drie maanden geleden in het Olympiastadion in Berlijn nog met 1-3 van Eintracht Frankfurt, maar vanavond was de Duitse kampioen in de Commerzbank Arena in Frankfurt veel te sterk voor de bekerwinnaar in de Duitse Supercup: 0-5.

Jetro Willems en Jonathan de Guzmán stonden in de basis bij Eintracht Frankfurt, Arjen Robben bij Bayern München. Robben werd na 58 minuten vervangen door Kingsley Coman, De Guzmán na 64 minuten door Kroatisch international en bekerheld Ante Rebic.

Voor de Kroatische trainer Niko Kovac was het een speciaal duel. Amper drie maanden geleden won hij als coach van Eintracht Frankfurt de Duitse beker door in de finale met 3-1 te winnen van Bayern München. Daarna trad hij in dienst van de Duitse kampioen. De Oostenrijker Adi Hütter maakte in de Supercup zijn officiële debuut als nieuwe trainer van Eintracht Frankfurt.

De Bundesliga gaat komende vrijdag van start met Bayern Munchen tegen Hoffenheim, de nummer drie van vorig seizoen in de Duitse competitie. Eintracht Frankfurt gaat zaterdag op bezoek bij SC Freiburg.

Jetro Willems,Jonathan de Guzmán en hun teamgenoten van Eintracht Frankfurt treuren na de flinke nederlaag.

Jetro Willems,Jonathan de Guzmán en hun teamgenoten van Eintracht Frankfurt treuren na de flinke nederlaag. © Arne Dedert/dpa

Robert Lewandowski maakte een hattrick voor Bayern München tegen Eintracht Frankfurt.

Robert Lewandowski maakte een hattrick voor Bayern München tegen Eintracht Frankfurt. © EPA

© Arne Dedert/dpa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*