Vaccinatie per drone naar afgelegen plek op eiland

Een baby op een eiland in Oceanië mag zich de eerste op aarde noemen die een vaccinatie heeft gekregen die per commerciële drone werd geleverd.

Dat meldt de kinderrechtenorganisatie Unicef. Het onbemande toestel deed 25 minuten over de vlucht van 40 kilometer om een afgelegen plek te bereiken bij Cook’s Bay, vanaf de andere kant van het eiland Erromango. Het eiland is onderdeel van de Republiek Vanuatu, een archipel ten westen van Australië. De tocht zou normaal gesproken uren hebben geduurd per boot of te voet.

Drones gaan dit afgelegen Canadese eiland voortaan bevoorraden

Drones gaan dit afgelegen Canadese eiland voortaan bevoorraden

Lees meer

Een verpleegster pikte de medicamenten op om een maand oude baby en ook twaalf andere kinderen en vijf zwangere vrouwen in te enten tegen polio en tbc.

Unicef zegt te hopen dat drones ook in andere afgelegen gebieden levens kunnen redden. ,,Een grote stap voor de wereldgezondheid’’, aldus de organisatie. De regering van Vanuatu is de eerste die een contract heeft getekend met een commercieel dronebedrijf voor de leveranties van vaccins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*