5300 euro boete betaald in plaats van 53 euro: ‘En ik krijg mijn geld niet terug’

Even snel een verkeersboete betalen, dacht Christine Tytgat uit het Belgische Kortrijk – waarop ze 5300 euro overschreef in plaats van 53. Al een half jaar probeert ze haar geld terug te krijgen. ,,Moet dat nu echt zo lang duren?”

Toen ze de fout opmerkte, was het geld al van haar rekening af. Christine belde meteen naar de helpdesk. ,,De medewerker beloofde dat ik het geld snel terug zou krijgen: binnen twintig dagen.’’ Het geld kwam niet, dus bleef ze bellen. ,,Intussen heb ik al zeker vijf keer iemand anders aan de lijn gehad die me telkens belooft de fout snel recht te zetten. Vandaag zijn we een half jaar verder en heb ik het nog steeds niet terug. Oké, ik maakte zélf een vergissing, maar moet het nu zo lang duren om mijn geld terug over te schrijven? Gelukkig krijgen wij elke maand ons pensioen en hebben we momenteel geen grote uitgaven. Anders hadden we langzaamaan wel een probleem.”

Voor een goedwerken­de overheid is dit niet normaal

Burgemeester Vincent Van Quickenborne

Christine mailde met de moed der wanhoop naar haar burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld). ,,Voor een goedwerkende overheid is dit niet normaal’’, vindt die. Edward Landtsheere, woordvoerder van de FOD Justitie, beaamt dat. ,,Het is niet de bedoeling dat deze vrouw al zo lang op haar geld wacht. We gaan zo snel mogelijk uitzoeken wat er is misgegaan en zorgen dat ze haar geld terugkrijgt.’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*