Python valt door plafond bij ochtendvergadering Chinese bank

Bankpersoneel uit de Chinese stad Nanning was afgelopen vrijdagochtend meteen goed wakker. Tijdens de ochtendvergadering viel er een python van anderhalve meter lengte door het systeemplafond, precies tussen twee werknemers in op de grond. Het dier schampt de schouder van een vrouw, die ineenkrimpt.

Op een video die inmiddels wereldwijd massaal wordt gedeeld, is te zien hoe het dier op zijn weg naar beneden de schouder van een vrouw schampt, die daarop ineenkrimpt. Vervolgens springt het negental bankmedewerkers uiteen. Na een seconde of twee begint het gigantische reptiel snel kronkelend over de grond te bewegen, richting een bankstel.

Later is te zien hoe het 7,5 kilogram wegende dier door iemand van de lokale dierenbescherming wordt opgepakt. De wurgslang heeft zich achter de bank verschanst en verzet zich hevig, maar wordt uiteindelijk in een speciaal daarvoor bedoelde zak gestopt.

De slang was hoogstwaarschijnlijk op zoek naar eten, en kwam door zijn wilde bewegingen door de platen van het systeemplafond zetten. Mogelijk volgde hij daar een prooi, aldus de dierenbescherming.

Python valt in Nanning, China door het systeemplafond

Python valt in Nanning, China door het systeemplafond © Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*