VWO-klas ontdekt fout in uitleg Belastingplan 2019

Leerlingen van een 5 vwo-klas van het Tilburgse Beatrix College werden vandaag ‘overvallen’ door het Ministerie van Financiën. Dat liet een taart bezorgen omdat de leerlingen een fout in de toelichting op het Belastingplan 2019 hadden ontdekt.

Het leek economiedocent Gert van Vliet een leuk idee om écht lesmateriaal te gebruiken. Dus downloadde hij het Belastingplan 2019 en besloot enkele tariefvoorbeelden te laten narekenen. ,,Het bleek dat onze uitkomsten niet overeenkwamen met die uit het schema. Nóg eens berekend, en nóg eens – het klopte echt niet.”

De leerlingen drongen erop aan dat contact werd opgenomen met het ministerie van Financiën. ,,Zó’n fout kon natuurlijk niet blijven staan”, aldus Van Vliet. Er werd op de website van het ministerie een contactformulier ingevuld. En toen? ,,Toen helemaal niks. Afgelopen woensdag vond de klas dat ik nog eens contact moest opnemen.” Weer geen antwoord.

Eet smakelijk!

Inmiddels waren ze op het ministerie namelijk al bezig de klas te verrassen. Stiekem was contact gelegd met decaan Brigitte Meijer. Zij regelde, samen met het ministerie, dat gisterochtend een taart in de klas werd afgeleverd. Op de taart een QR-code naar een berichtje van staatssecretaris Menno Snel: ‘Eet smakelijk!’

Van Vliet hoopt dat er, naast de taart, nog een excursie op het ministerie van Financiën geregeld kan worden. ,,Mensen denken misschien dat het daar een saaie bedoening is, mijn leerlingen weten na vandaag wel beter.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*