Piloot (47) boort toestel in eigen woning na ruzie met z’n vrouw

Een piloot die enkele uren in een politiecel in de Amerikaanse staat Utah had doorgebracht na een echtelijke ruzie, is direct na zijn vrijlating met een Cessna-vliegtuig zijn eigen woning binnengevlogen.

De 47-jarige Duane Youd overleefde zijn wanhoopsdaad niet. Zijn echtgenote en haar zoon wisten wonderwel tijdig  uit het brandende pand in het plaatsje Payson te vluchten. De woning raakte wel zwaar beschadigd.

Youd was even daarvoor opgepakt door de politie nadat getuigen hadden gezien hoe hij zijn echtgenote afranselde.  De twee waren naar een nabijgelegen natuurgebied gereden om te praten

over hun problemen.

Na zijn arrestatie betaalde de man een borgsom en mocht hij na vijf uur de gevangenis weer verlaten. Hij reed vervolgens naar een nabijgelegen vliegveld waar hij als privé-piloot zijn geld verdiende. Hij kroop in een Cessna 525-vliegtuig en zette meteen koers naar zijn woning, zo’n 10 kilometer verder. De crash leidde tot een hevige brand, van het vliegtuig bleef niet veel over.

Volgens de Amerikaanse politie was Youd een zeer ervaren piloot en is het zeer onwaarschijnlijk dat dit een ongeluk betreft. Of de man ook de vader was van het zoontje is onduidelijk.

Het is al het tweede dodelijke incident met een gestolen vliegtuig binnen een paar dagen. Vrijdag ging een luchtvaartmedewerker ervandoor met een leeg passagiersvliegtuig en crashte daarmee op een eiland. Ook hij kwam daarbij om het leven.

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*